Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány

„Küldetésünk, hogy teljesebbé tegyük a fogyatékossággal élők életét."
"A szeretet gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja."

 

Bábel Antónia

1982-ben születtem. Dabason élek férjemmel és kislányunkkal, Lenkével. Óvodapedagógusi végzettséggel rendelkezem. Gyerekkorom óta foglalkoztat az írás, de komolyan csak néhány éve kezdtem gyűjtögetni a műveimet. Ezt a szerencsés fordulatot férjemnek és Kapui Ágota költőnő kitartó ösztönzésének köszönhetem.

Többnyire meséket, verseket, novellákat és kisregényeket írok. Történeteimmel igyekszem gyönyörködtetni vagy épp meghökkenteni, értéket közvetíteni, gyakran segítségül hívva a humort.

Minél többet írok, annál inkább rájövök, hogy még többet kell olvasnom. J

Fontosnak tartom az elesettek, rászorultak megsegítését. 2013 óta a helyi Karitász tagja vagyok. 

2013-ban Télessy István környezetvédelmi díjban részesültem a helyi újságban publikált cikkeimért és környezetvédelmi tevékenységemért.

2017 januárjában az Irodalmi Rádió Tél és Karácsony 2016 című pályázatán harmadik helyezést értem el Nagyapó csizmája című versemmel.

Szintén januárban az V. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró Pályázat osztott harmadik helyét szereztem meg A furfangos kis asszony című mesémmel.

2017 májusában az I. Nemzetközi Mécs László Irodalmi Díj osztott első helyét sikerült kiérdemelnem Lopott Vétkek című novellámmal.

Szintén ebben az évben – nagy örömömre és büszkeségemre –, októberben megjelenik első, hivatalosan tíz-tizenkét éveseknek, de kortól függetlenül minden humort kedvelőnek szóló kötetem, Galádka rémtettei címmel.

A Napos Oldal Alapítvány felhívásán egyrészt saját vonatkozás miatt indultam, másrészt azért, mert úgy gondolom, hogy az egészséges emberek sok kitartást, türelmet és önzetlen szeretet tanulhatnak sérült társaiktól, illetve a gyerekek figyelmét szerettem volna ráirányítani arra, hogy az egészség és a testi fogyaték legtöbbször nem választható dolgok, és hogy a sérült emberekkel is történhetnek csodák, ők is képesek csodásat alkotni. Ehhez szerettem volna hozzájárulni a mesémmel, Pamaccsal.

Vissza a Mese oldalra

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre.

Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány
Iroda: 6723 Szeged, Csongrádi sgt. 104.
Székhely: 6723 Szeged, Lomnici u. 31./b
Tel: +36 30/468-6760 / +36 30/323-7057
 E-mail: alapitvany@naposoldal.org

Bank: 10700062-48546201-51100005
Adószám: 18929294-1-06